İletişim: dusuncedehlizi@gmail.com

17 Şubat 2017

Hasretin Dili

Bazı parçalar hem acıtır, hem de dinginleştirir.

Öyle bir parça...








Yaklaş da, bir tutam kelam et bana...
Bir tutam kelam et ki, yaşadığımı hissedeyim !





12 Şubat 2017

Dünyaya Dair

Türlü türlü insanlar var...

Türler arasında kendi insanlığını kemirdikçe kemirmiş, hedonizmin kölesi olmuş; hedonist sırnaşıklığını marifet addetmeye başlamış; sosyal ahlaka saldırmayı cesaret, toplumsal değerleri ayaklar altına almayı özgürlük, hedefe ulaşmak için her türlü yolu mübah, tabusuzluğu medeniyet, ölçüsüzlüğü gelişmişlik, utanmazlığı özgüven, çakallığı işbilirlilik addeden ve tüm bu sıralanmış 'ins normlarına' sığmayan özelliklerin olağanlığına kendini inandırmış yığınlarca insan var...

Yeryüzünde bu tür insanlara 'katlanmak' değil imtihanın parçası olan; yeryüzünde bu nevi karakterlere karşı hakkıyla mücadele verebilmek imtihandan sayılan...

Medeniyetin 'sallanmaz' beşiği diye pazarlanan Roma İmparatorluğunda, aristokrat kesim yemek için yaşıyordu; doydukları halde zevk için yemek yerler, devam edebilmek için kusar, midelerini tekrar doldururlardı. Bu olayı kolaylaştırmak adına sivri uçlu taşlar yonttururlardı, kusma eyleminde kullandıkları sivri uçlu  taşlar.

Hira dağının çocukları, varlık sebeplerini Zariyat Süresi'nin 56. Ayeti ile açıklar, hayat felsefelerini ve yaşam tarzlarını orada belirtilen esas üzerine bina ederler.

Olimpos dağının çocukları ise, bu dünyayı yemekten ve ilkesiz, hudutsuz seksten ibaret sanarlar. Livatayı 'cinsel tercih' safsatasıyla kamufle ederken, her iki cinsle alış-verişi de zevkin doruk süreci diye pazarlarlar mesela.

Ey Hira dağının çocuğu...
Olimpos dağının çocuklarının bu dünyada yaptığı sapkınlıkları sana güzel göstermeye çalışan -insanlığın en büyük düşmanı- şeytana aldanma!

Her defasında hatırla Hira dağının çocuğu...
Bu dünyanın ardından gelecek uhrevi hayatta mükafat olan 'Cennet' bir bonus değil; tek alternatifi 'Cehennem' olan kurtuluştur.

İlahi rızaya iliştirilmiş Cennet'i kazanamayanın hakkı Cehennem'dir ey Hira dağının çocuğu!