İletişim: dusuncedehlizi@gmail.com

13 Temmuz 2016

'Kurucu Parti' Türküdaşlarına Tavsiye

Fikret Başkaya'nın kaleme aldığı 'Paradigmanın İflası' isimli eseri şiddetle tavsiye ediyorum. Cesurca ve tarihsel veriler ortaya koyularak yazılmış.

Resmi İdeolojinin Eleştirisine Giriş



















Mezkur eseri, özellikle de CHP için 'Kurucu Parti' türküsünü söyleyenler; laikliği, maslahat açısından en uygun sistem addedenler okumalı.




















Türkiye'de kimlerin, kimleri, nelerle ve nasıl kanalize ettiğini; Anadolu insanının kimlere zorunlu bırakıldığını yakalamak adına okunmalı tarihimiz; şahısperestliğe kapılmadan analiz edilmeli yapılmış ve yaşanmışlar.

'İSMET' sıfatına haiz olmayan herhangi bir insana 'layüsel' (kendisinden hesap sorulamayan) muamelesi yapmak, sistemi kutsamak adına gerçekleşmiş toplu deliliklerdendir. Anadolu topraklarında 'Hak' ile 'Batılı' harmanlayarak ortaya koydukları sentez dünya görüşü, insanımızı siyasi, ictimai, hukuki ve ahlaki konularda birer şizofrene çevirmiştir.

Umarım...

Eseri özellikle okumalarını tavsiye ettiğim kitleden birileri okur ve objektif yorumlarını paylaşma zahmetinde bulunur. Hakaret içermeyen, yanlılık kokmayan, fanatizmden uzak, propadanga ve slogan ürünü olmayan her türlü fikire açığım.

ALLAH'IN kelamı olan Kuran'ı Kerim ve Rasulü'nden bize ulaşanlardan öğrendiğim hakikatler dışında sahip olduğum düşüncelerimde, fikirlerimde yanılma payımın olduğunu unutmayan biriyim. Çünkü ben, 'İSMET' sıfatına haiz olmayan bir insanım !

Kitabı inceleyeceklerin yorumlarını ve fikir teatilerini heyecanla bekliyorum...

3 Temmuz 2016

Hakkaniyetten İleti


Unutma...

Ölüm var !

Ve unutma...

'Ölüme daha çok var' demişlerle dolu mezarlıklar !


28 Mayıs 2016

Uzaklara Takılı Gözbebeklerim



Yorgunum...

Uzaklara takılı gözbebeklerim...

Pranga vurdum idrak çakralarıma...

Hep daha fazlasını isteyen silüetleri görmüyor gözlerim...

Uzaklara, ufuklardaki en masum kuytulara saplı tüm düşüncelerim...




Cümlelerimdeki çıplaklığa rağmen...

Kelimelere bindirip yola çıkardığım çığlıklarıma...

Biçilen, giydirilen ölçüsüz elbiselerden baş çeviriyorum...

Ve sesleniyorum...

Işık hızında, sessizce boşluğa konuşuyorum...